Ametlla

Les ametlles són dels fruits secs més apreciats i versàtils. Usades no només en la gastronomia, sinó també en la indústria cosmètica, es tracta d'una alternativa saludable i perfecta, amb excel·lents aportacions a la nostra salut i també a l'aparença de la nostra pell i cabell.

 

Un dels beneficis més coneguts de les ametlles és la seva aportació d'àcids grassos essencials al nostre cos. Es tracta de greixos bons que afavoreixen l'estat de les nostres artèries i milloren la salut cardiovascular, ajudant a prevenir les malalties cardíaques.

 

A més no podem deixar de banda la seva aportació de fibra a l'organisme, afavorint el trànsit intestinal i reduint els nivells de colesterol i sucre en la sang. Per això es tracta d'un aliment ideal si pateixes de restrenyiment i si dessitges mantenir la salut gastrointestinal.

 

Si ets vegetarià o desitges reduir la teva ingesta de carn i portar una dieta més sana, les ametlles són les teves millors aliades. Es tracta d'un aliment que ofereix una alta aportació de proteïna vegetal, per això és ideal consumir diàriament no només en la seva versió sòlida, sinó també en altres presentacions, com la llet d'ametlles.

 

Un altre dels clars beneficis de les ametlles és la seva aportació de ferro, ajudant a combatre patiments com l'anèmia, i mantenir l'energia i força en els ossos i músculs. Altres minerals com el magnesi i el fòsfor també són presents en aquest fruit sec.

 

Es tracta d'un aliment ric en vitamina E, un poderós antioxidant que ens ajuda a combatre la formació de radicals lliures, responsables de malalties com el càncer i l'envelliment prematur. Per això consumir ametlles de forma freqüent en la dieta t'ajudarà a mantenir la joventut de la teva pell i cèl·lules i a prevenir certs tipus de càncer.

 

Anacard

L'arbre de l'anacard denominat anacard (també anomenat Caju), és originari de la conca de l'Amazones (Brasil i Bolívia), per tant és d'origen tropical. Posseeix unes excel·lents propietats medicinals i nutricionals.

 

Un dels beneficis de l’anacard és que ajuda a baixar el colesterol causa dels seus greixos insaturats pel que és beneficiós el consum per a l'aparell cardiovascular.

 

El seu alt contingut en Seleni produeix un efecte antioxidant i sobretot a formar l'enzim glutatió peròxids que preveu el desenvolupament d'algunes classes de càncer.

 

L'anacard per la seva aportació en magnesi fa d'aquest producte molt aconsellable per assimilar bé al Calci.

 

L'anacard pel seu alt contingut en Vitamina B1 ajuda a prevenir l'estrès i la depressió. L'anacard és recomanable en períodes d'embaràs o lactància o després d'operacions o períodes de convalescència, ja que hi ha més consum d'aquesta vitamina.

 

L'anacard és ric en minerals, sobretot en potassi, calci, ferro i fòsfor.

 

Avellana

Les avellanes són un dels fruits secs més consumits.

 

I és que són moltes les propietats beneficioses que l'avellana ofereix i, per tant, resulta apropiat incorporar-les a tota dieta equilibrada, ja sigui consumint-ne cru, torrades o com a ingredient en l'elaboració de tot tipus de receptes.

 

D'aquesta manera, un dels principals beneficis que es coneixen de les avellanes és la seva aportació d'àcids grassos mono insaturats que resulten favorables per a la salut (a diferència d'altres greixos) i poden ajudar a reduir els nivells de colesterol i triglicèrids. Per aquesta mateixa raó i la seva considerable quantitat d'arginina, es consideren un fruit que ajuda a prevenir malalties i problemes cardiovasculars.

 

Les avellanes també són riques en vitamina E, un nutrient que destaca per les seves propietats antioxidants, per la qual cosa resulten molt indicades per prevenir l'envelliment prematur de les cèl·lules. Així mateix, la vitamina E compta amb la capacitat d'anul·lar els radicals lliures, causants de nombroses malalties, motiu pel qual se l'anomena "la vitamina de la vida i la joventut".

 

Entre les propietats de les avellanes, podem destacar també el fet de ser beneficioses per als ossos principalment per comptar amb altes dosis de calci, magnesi i potassi.

 

D'altra banda, les vitamines del grup B que es troben a les avellanes tenen resultats positius en el funcionament del sistema nerviós, així com també poden resultar un bon remei contra la fatiga o la síndrome premenstrual.

 

Macadamia

Les nous de Macadamia (o nou australiana) aporten beneficis i propietats cardiosaludables, interessants per cuidar el sistema cardiovascular, en ser riques en àcids grassos omega-3.

 

Tot i que cada varietat de nou aporta beneficis i propietats determinades, és cert que en general són ideals per gaudir d'un sistema cardiovascular sa, ja que les macadamies són especialment riques en greixos no-monosaturats, proteïnes, vitamines i minerals.

 

La nou de macadamia és una varietat de nou deliciosa, amb un sabor i una textura característica quan les mossegues, que presenten un color blanc-crema, forma rodona i un diàmetre que va de 2 a 3 centímetres

 

Aporten efectes positius coure el perfil lipídic (és a dir, sobre els greixos en sang), ja que són ideals a l'hora de disminuir el colesterol total d'una banda, i el denominat com colesterol LDL (lipoproteïnes de baixa densitat) per un altre.

 

A causa d'aquests beneficis, en diferents estudis s'ha constatat que el consum regular de nous de macadamia redueix el risc de mort per malaltia cardíaca coronària.

 

Nous

La nou en concret ofereix una sèrie d'avantatges com pot ser el seu efecte antioxidant o l'ajuda a millorar la memòria. Les nous aporten una gran quantitat de fibra, hidrats de carboni i proteïnes, així com també és una font de vitamines (A, B1, B6 i E) i minerals com el potassi, fòsfor, ferro ...

 

Així mateix, aquest aliment destaca pels seus olis vegetals poliinsaturats que ajuden a la prevenció de malalties cardiovasculars i, a reduir el colesterol de forma natural. I és que les nous són un aliment molt ric en omega 3 o àcid linoleic.

 

Les nous compten també amb propietats antioxidants, és a dir, que ajuden a mantenir les cèl·lules joves i eviten el seu envelliment. És una bona forma de combatre els radicals lliures, que resulten causants de múltiples malalties greus com ara el càncer.

 

D'altra banda, s'afirma que l'alt contingut en polifenols de les nous ajuda a la memòria, de manera que el consum d'aquest fruit sec ens ajudarà en la nostra vida diària però també a prevenir malalties com la demència senil o l'Alzheimer precoç.

 

També cal destacar l'aportació de calci que suposen les nous, de manera que ajudaran a reforçar els ossos i prevenir així l'aparició de malalties òssies com l'osteoporosi. Per aquest mateix motiu, es recomana el seu consum a les dones que estan passant la menopausa o post-menopàusiques, ja que durant aquesta etapa els ossos es debiliten.

 

Pistatxo

Els pistatxos, són de la fruita seca que més fibra, minerals i energia aporten al nostre organisme. A més, són molt saborosos. Podem beneficiar-nos de les seves múltiples propietats saludables. Destaquen per la seva aportació en el tractament de la diabetis, en la reducció del colesterol i per ser grans aliats per a una bona salut cardiovascular, entre moltes altres. També se'ls reconeix la seva propietat afrodisíaca.

 

Els pistatxos són molt rics en minerals i entre ells trobem que contenen un gran percentatge de magnesi. Aquest és considerat el mineral antiestrès per excel·lència, ja que ajuda a equilibrar el sistema nerviós central i a combatre els símptomes d'ansietat, nerviosisme i irritabilitat. A més afavoreix la relaxació muscular i el bon descans.

 

Un dels més destacats beneficis dels pistatxos és que són excel·lents per a la nostra salut cardíaca. Ofereixen elevats nivells de fitosterols, els quals ataquen directament al colesterol i redueixen els nivells de colesterol dolent. D'altra banda, els pistatxos contenen antioxidants vitamina A i E, el que afavoreix la protecció dels vasos sanguinis i, per tant, permeten disminuir el risc de patir de malalties que afecten el cor.

 

Els pistatxos també són un bon refrigeri per a les persones que pateixen diabetis tipus 2. Això és gràcies al fet que són baixos en carbohidrats i rics en àcids grassos mono insaturats, per la qual cosa incloure'ls en la dieta de manera moderada ajuda a disminuir els nivells de sucre a la sang i d'insulina.

 

A més, els pistatxos són dels pocs fruits que compten amb dos carotenoides, la luteïna i zeaxantina, que exerceixen d'antioxidants molt beneficiosos per protegir els teixits i reduir el risc de patir malalties oculars degeneratives, una de les principals causes de pèrdua de visió en persones de més de 65 anys.

 

S'ha demostrat que prendre una petita porció de pistatxos proporciona un elevat nivell de sacietat. Per això, entre els beneficis dels pistatxos convé ressaltar que són un excel·lent complement per a aquelles persones que estan a dieta i volen controlar el seu pes.

 

973 13 06 11

info@les-garrigues.com

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Foment Agrícola de les Garrigues S.A.